Tuinonderhouds contract

Een tuin is een kostbaar bezit dat een onlosmakelijk onderdeel uitmaakt van de waarde van uw onroerend goed.
Een verwaarloosde tuin doet niet alleen de waarde van uw onroerend goed afnemen, het is dan ook een bron van ergernis in plaats van een plek om van te genieten.Dick de Jong stelt zich ten doel dat u, uw mensen en bezoekers van uw tuin kunnen genieten. Hiervoor is regelmatig en vakkundig onderhoud een vereiste. Strak geschoren hagen, bloeiende vaste plantenborders, goed geleide klimplanten en een verzorgd gazon met onkruidvrije bestrating kunnen een lust voor het oog zijn. @ Seasons Hoveniersbedrijf voor een goed verzorgde tuin door goed opgeleide, vriendelijk en vakbekwame hoveniers.

Hoe vaak tuinonderhoud?
De mate waarin u uw tuin professioneel wilt laten onderhouden, bepaald u natuurlijk zelf. U kunt zelf werkzaamheden uitvoeren of het geheel door onze mensen laten verzorgen.

Minimaal vakkundig onderhoud en begeleiding
Om uw tuin goed te kunnen onderhoud adviseren wij om minimaal 4x per jaar langs te komen voor het tuinonderhoud. Dit bestaat dan uit:


•        Een voorjaarsbeurt in maart/april
Hierbij worden de laatste bladresten verwijderd of ondergespit, onkruid uit borders en van bestrating verwijderd, snoeien van bloemheesters en leibomen. Bemesten van borders eventueel op basis van bodemonderzoek. Graskanten steken en lei- en klimplanten snoeien en leiden. Aanvullen van beplanting en vervangen van dode planten. Groene aanslag van de bestrating verwijderen en nog veel meer.

•      Een tuinbezoek in juni/juli
Om de effecten samen met u te bekijken van de voorjaarsbeurt. Want als wij alleen maar in voor- of najaar uw tuin zien kunnen we ons geen goed beeld vormen van uw tuin in het groeiseizoen.
Tijdens dit bezoek geven we u advies om zomer onderhoud uit te voeren zodat u optimaal in uw tuin kunt werken en genieten.

•        Een tuinbezoek in augustus/september
Tijdens dit bezoek kijken we samen met u hoe de tuin de zomer door is gekomen. We kijken wat er dient te gebeuren bij de najaarsbeurt. Geven u advies welke bollen u waar het beste kunt planten of laten planten zodat u komende winter en voorjaar kleur in de tuin heeft.

•        Najaarsbeurt in oktober/november
Tijdens deze beurt snoeien we datgene wat gesnoeid moet worden voor de winter. Brengen winterdek aan waar nodig, verwijderen het afgevallen blad en kunnen dit ook afvoeren als u dat wilt. We herstraten verzakte of scheef liggende bestrating zodat u in het donker of met een sneeuwdek er niet over struikelt.

Tuinonderhoudsplan
Wij stellen in samenspraak met u een tuinonderhoudsplan op, dat afgestemd is op uw eisen en wensen. Dit leggen wij vast in een tuinonderhoudscontract waarin staat beschreven wanneer wij komen en wat we doen. Ook de betalingstermijnen leggen we vast zodat u precies weet wat de tuinonderhoudskosten zijn.

Prijs
Deze is natuurlijk afhankelijk van hetgeen wij geacht worden te doen. Het door u gewenste netheidsbeeld, de beeldkwaliteit voor uw tuin. Als wij deze zaken samen met u hebben geïnventariseerd zorgen wij voor een messcherpe prijs.

Communicatie en informatie
Wat wij bij @ Seasons Hoveniersbedrijf ook van belang vinden om het tuinonderhoud goed uit te voeren is de communicatie. U wordt vooraf geïnformeerd wanneer wij komen, wat we gaan doen en als we klaar zijn melden we ons netjes af. Op deze wijze kunt u ook speciale aandachtspunten doorgeven waardoor wij tijdig de juiste mensen en/of machines kunnen sturen (denk bij deze aan schade ontstaan door weersinvloeden of door bezoekers).
De wijze en frequentie van communiceren kunnen we samen afspraken, via de mail of per telefoon.

 

Een offerte of meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan hier contact met ons op.