Bestrating regio Oosterhout

Een tuin kan niet zonder bestrating.
Wij kunnen alle soorten sierbestrating in de tuin voor u aanleggen. uw moet dan denken aan bijvoorbeeld terras, tuinpad of een oprit.

 

Terras en paden van tegels

 

In de loop van de jaren heeft de bestrating in de tuin een grote ontwikkeling en trends gezien.

Waren 20 jaar geleden  terrassen van grindwassen tegels populair en later de getrommelde stenen. Nu vandaag de dag zijn het met name de grote terras tegels  die veel gevraagd zijn. 60x60 cm is ongeveer de standaardmaat geworden maar ook grote tegels van 80x80 en 100x100 cm zijn normale maten die wij voor u kunnen verwerken. 

 

 

Keramische tegels

 

Een nieuwe trend zijn de keramische tuin tegels deze terras tegels zijn zeer duurzaam, kleurecht en krasbestendig. Het op de juiste manier straten van deze keramischetegels is een specialistische klus welke door een vakman uitgevoerd moet worden. De tegels dienen tevens gevoegd te worden. Door het voegen liggen de tegels extra stevig en kan er geen onkruid meer tussen de voegen groeien. U heeft ook veel minder last van mieren.  Wij hebben de kennis en ervaring om dit voor u uit te voeren. Door jarenlange samenwerking met onze leveranciers kunnen wij u een zeer goede kwaliteit tegel voor een zeer scherpe prijs aanbieden. 

 

 

Zanbed/Cunet

 

Bij een bestrating is het belangrijk dat er een stabiele ondergrond wordt gemaakt. Voor een gewoon terras van betontegels, betonstenen of gebakken klinkers is een goede stabiele zandbed voldoende. Wenst u een terras of paden van natuursteen tegels dan is het noodzakelijk dat het cunet (zandbed) gestabiliseerd wordt.  

Een oprit of garagepad heeft meestal, afhankelijk van de plaatselijke grondsoort, een extra stabiele puinlaag als ondergrond nodig.

 

Afwatering

 

Bij een bestrating is het ook belangrijk dat de straat voldoende afschot heeft zodat het regenwater vlot weg kan stromen zo nodig leggen wij afvoergoten, putten en kolken aan om het water snel af te voeren.

 

 Een offerte of meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan hier contact met ons op.