Ontwerp

Het tuinontwerp en beplantingsplan is de basis voor een mooie tuin. Van elke tuin, klein of groot, kunnen wij uw droomtuin maken.

Vaak verzorgen wij het tuinontwerp in combinatie met de aanleg of renovatie van de tuin. Maar ook als u de tuin liever zelf aan pakt kan onze tuinontwerper voor u, voor een redelijke prijs, een professioneel ontwerp maken. Zo nodig voorziet hij u van praktisch advies voor de juist aanpak en de verwerking van de diverse materialen.

 

 

Om tot een goed tuinontwerp te komen hanteren wij hierbij de volgende 5 stappen.

Tuinontwerp in vijf stappen:

 

  • Stap 1: Uitgangspositie

Samen met u plannen wij een afspraak om uw tuin te bekijken.  Wat is de staat van uw tuin, de ligging, hoe verhoudt de tuin zich tot uw woning?  Zodat wij weten  waarmee wij rekening dienen te houden om uw  wensen te vertalen in een ontwerp en advies.

 

  • Stap 2: Uw tuinwensen

 

Na een beeld te hebben gekregen van uw tuin gaan we met u in gesprek. Tijdens dit gesprek worden uw wensen door ons in kaart gebracht doormiddel van ons inventarisatie formulier. Wat voor type tuin wilt u? Wordt het een compleet nieuwe tuin of renovatie van de bestaande tuin. Dient het bv. een kindvriendelijke tuin te zijn? Zijn er planten of elementen die u graag terug ziet of juist niet?  Welk budget heeft u?  Kortom uw  wensen en behoeften vormen ons uitgangspunt bij het maken van het tuinontwerp.

 

  • Stap 3: Het tuinontwerp.                                                                     

 

Met de uitgangspositie en uw wensen  in kaart gaan wij een  tuinplan maken. In dit tuinontwerp verwerken wij uiteraard onze kennis en kunde. Wij combineren de mogelijkheden van uw tuin met uw wensen.
 

  • Stap 4: Beplantingsplan                                                                         

 

Het tuinontwerp is de basis voor uw nieuwe of gerenoveerde tuin. Dit tuin ontwerp gebruikt  onze tuinontwerper ook om het  beplantingsplan op te stellen. Het beplantingsplan bevat een overzicht van de planten, struiken en bomen  welke worden aangeplant in uw tuin en tevens waar in uw tuin en in welke hoeveelheid de beplanting is gepland. Naast het beplantingsplan wordt in het tuinontwerp ook in kaart  gebracht welke materialen in uw nieuwe tuin worden verwerkt.  
 

  • Stap 5: Definitief ontwerp                                                                     

 

Wanneer stap 1 tot en met 4 zijn doorgelopen dan wordt er een afspraak met u gemaakt om het tuinontwerp door te nemen. Wij lichten de gemaakte keuzes toe en vragen om uw mening. Desgewenst worden aanpassingen in het tuinontwerp doorgevoerd.   Het definitieve tuinontwerp wordt als u de tuin door ons wil laten aanleggen  voorzien van een heldere en duidelijke offerte, zodat u precies kunt zien waar u aan toe bent.

Deskundig tuinontwerp?

Neem dan contact met ons op : 06-20294197 of vul ons contactformulier in.